Hankkeen takana

Honkahuhdan tuuli- ja aurinkopuiston toteuttavat yhteistyössä suomalaiset energiayhtiöt Pohjan Voima ja Ilmatar.

Jalat maassa. Järkevästi.

Avaamme suomalaisille kodeille ja teollisuudelle uusia paikallisia ja vähäpäästöisiä energianlähteitä, jotka eivät ehdy koskaan. Pidämme omalta osaltamme huolen siitä, että Suomi saavuttaa energiaomavaraisuuden mahdollisimman järkevällä tavalla.

Pohjan Voima

Pohjan Voima on suomalainen energiayhtiö, joka kehittää ja rakentaa edullista uusiutuvaa sähköntuotantoa Suomeen. Pohjan Voiman tavoitteena on toteuttaa tuuli- ja aurinkopuistoja, jotka sopivat paikalliseen ympäristöön mahdollisimman hyvin.

Pohjan Voiman strateginen kumppani on ruotsalainen pörssiyhtiö Arise, joka omistaa Pohjan Voiman yhdessä vakuutusyhtiö LähiTapiolan ja toimivan johdon kanssa.

Kun onnistumme työssämme, hajautamme uuden ajan energian paikallisten ihmisten, yritysten ja kuntien elinvoimaksi.

Toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto
Pohjan Voima

ILMATAR

Ilmatar on kehittänyt, rakentanut, käyttänyt ja omistanut tuulivoimakohteita Suomessa jo 11 vuoden ajan. Ilmattaren tavoitteena on tuottaa kestävää energiaa niin, että siitä hyötyvät kaikki: maanomistajat, paikalliset yhteisöt, kunnat, asiakkaat ja viime kädessä koko maa. 

Honkahuhta on laaja alue, jossa tuuliolosuhteet ovat hyvät. Se kutsuu selvittämään paikallisia tuulivoimamahdollisuuksia alueen asukkaita ja ympäristöä kunnioittaen.

Hankekehityspäällikkö Kirsi Kyllönen
Ilmatar